TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE “BURAK TÖRÜN İLE ETKİLİ İLETİŞİM” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesinde, Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Eski CNNTürk Haber Spikeri, İletişim Danışmanı ve TEDx Konuşmacısı “Burak Törün ile İletişim Eğitimi” gerçekleştirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2022 Teknik Destek Programı kapsamında, Trakya Üniversitesinin düzenlemiş olduğu “Burak Törün ile İletişim Eğitimi” Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Trakya Üniversitesi akademik ve idari personelinin yanı sıra çalışanlarının katılımıyla düzenlenen seminerde, Eski CNNTürk Haber Spikeri, İletişim Danışmanı ve TEDx Konuşmacısı Burak Törün, etkili iletişim ve beden dilinin önemini anlattı.

Törün, iletişimi etkili yapan faktörler hakkında bilgi vererek “İletişimin en önemli adımlarından biri kodlamadır. Mesajı kodlayabilmektedir. Yani düşündüğümüz şeyin doğru bir şekilde karşı tarafa ulaşması sürecine mesajın kodlanması denir. Eğer karşı tarafından bize göndermek istediği mesajı doğru bir şekilde yorumlayabiliyorsak o mesajı iyi kodlayabiliyoruz demektir.” dedi.

Dört Boyutlu İletişim Dünya Üzerinde Kabul Gören En Önemli İletişim Modelidir

İletişimin, duygu ve düşüncelerin karşı tarafa aktarılması olduğunu ifade eden Törün, “Siz Karşı tarafa bir mesaj gönderdiğinizde bu dört farklı şekilde anlaşılabilir. Birinci başlığımız konu. Ne hakkında konuşulduğu, hangi konuda bilgi verildiğinin açıklandığı durumdur. İkincisi kendini bildirme. Yani kendinizle ilgili verilerin ifade edildiği koddur. Üçüncüsü ilişki boyutudur. İletişimde olduğun kişi hakkında hangi düşüncelere sahip olduğunun ifade edildiği koddur. Dördüncüsü ise dilek konusudur. Bu da hangi beklentiler içinde olduğunun ifade edildiği koddur. Dört boyutlu iletişim modelini bizim çok iyi uygulayabilmemiz için önce kendimizi, sonra etrafımızdaki insanları, sonra da yaptığımız işi çok sevmemiz gerekiyor.” dedi.

Bilgi Çok Önemli Bir Mücevherse O Önemli Mücevherin Harika Bir Vitrini Olması Gerekli

Bilginin tek başına insanları etkilemek için yeterli olmadığını dile getiren Törün, şunları söyledi: “Etkili iletişimin en önemli enstrümanı beden dili ve görüntüdür. Beden dili ve görüntü yüzde 55 paya sahiptir. Bir insan, başka bir insanı ilk defa gördüğünde ilk dört dakikada iyi veya kötü olduğuna karar verir. Bir yargı süreci içerisine girer beyin. Sonrasında ses tonu devreye giriyor. Yaklaşık yüzde 40 oranında konuşmamız ve ses tonumuzla etkiliyoruz. Yüzde 92 oranında biz görüntümüz ve ses tonumuzla insanları etkiliyoruz. Bu yüzden bu bilgi bile bizim görüntümüze, beden dilimize ve konuşmamıza yatırım yapmamıza yeterli bir sebep sunuyor. Bilgi çok önemli bir mücevherse o önemli mücevherin harika bir vitrini olması gerekiyor. O vitrin de beden dilimiz, görüntümüz ve konuşmamızdır.”

Mutlu Olduğumuzda Hücrelerimiz Işık Saçıyor

Etkili iletişimin gülümsemeyle başladığını belirten Törün “Mutlaka gülümsemeliyiz. Gülmeyen dükkân açmasın. Bizler gülümseyen, mutlu insanlarla bir arada olmak istiyoruz. Kendimizi daha mutlu ve huzurlu hissediyoruz. Bilim insanları bir araştırma yapmışlar. Gelişmiş mikroskoplarla bakıldığında mutlu insanların hücrelerinin ışık saçtığı ortaya konulmuş. Dikkat edin mutlu insanların ışıl ışıl parlayan algıları vardır. Dolayısıyla biz mutluluğumuzu karşı tarafa gülümseyerek aktarmalıyız.” dedi.

Beden Dili Çok Etkili

Beden dilinin iletişimde oldukça önemli olduğunu söyleyen Törün “Biz konuşma yaparken gülümser ve pozitif bir ben dili kullanırsak karşı tarafı anında kazanabiliriz. Beden dilinizi kullandığınız zaman oldukça etkili olabilirsiniz. Profesyonel hayatta beden dilini öğrenin.

Seminer kapsamında Törün ayrıca, katılımcılarla güne enerjik başlamak ve motivasyonu yüksek tutmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.
ResimResimResimResimResim

Bu içerik 21.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 648 kez okundu.